Alles over het Film1 Kanaal

Het Film1 Kanaal is een digitale televisie zender met de beste films uit Nederland en het buitenland. De films zijn te zien op vijf filmkanalen, zonder reclame. Film1 is onderdeel van Chellomedia Pay TV, dat weer onderdeel is van Liberty Global Inc. Het kanaal is sinds 1 februari 2006 in de lucht en diende als opvolger van Canal+. Ook Sport1 ging om die reden van start. Het Film1 Kanaal is een betaalde dienst. U betaalt maandelijks een abonnement, dat ook maandelijks is op te zeggen. Het kanaal is via de kabel en satelliet via verschillende aanbieders te ontvangen. De abonnementskosten kunnen verschillen per aanbieder van digitale televisie met een gemiddelde prijs van 15 euro per maand.

Film1 is 24 uur per dag en 7 uur per week beschikbaar. Er worden achter elkaar diverse films uitgezonden. De films zijn te zien in digitaal beeld en geluid. Het gaat altijd om breedbeeld uitzendingen en ook een High Definition (HD) kanaal is beschikbaar. Veel Nederlandse en buitenlandse films worden als eerste op de zender vertoond. Film1 beschikt over een aantal filmkanalen waar films uit verschillende genres op worden uitgezonden. Dat wil zeggen dat u nooit op vijf kanalen tegelijkertijd een thriller zult zien.

De verschillende kanalen van Film1 zenden verschillende films uit. Kanaal 1.1, 1.2 en 1.3 van Film1 is via kabel, satelliet en Tele2 te ontvangen. Kanaal 1+1 vertoont de films van kanaal 1.1 een uur later. Het vijfde kanaal is een Action Kanaal met alleen thrillers, actie- en horrorfilms. Het zesde kanaal is speciaal voor HD televisie en alleen via de kabel verkrijgbaar. Daarnaast is er het Film1 On Demand. Hiermee kunt u naar films kijken wanneer u wilt. Film1 On Demand is op kanaal 1.1 door middel van een rode knop te activeren. U kunt dan kiezen uit een groot aantal films om op dat moment te kijken. Vervolgens werkt het als een dvd-speler: u kunt pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen. Film1 On Demand is voorlopig alleen voor televisiekijkers van UPC te gebruiken.

Het Film1 Kanaal heeft ook een uitgebreide website met nieuws, achtergronden, interviews, trailers, recensies en prijsvragen.