Hotmail account aanmaken

Om digitaal te kunnen communiceren met anderen heb je een e-mail adres nodig. Wie een gratis e-mail adres wil, kan gebruik maken van de service van Microsoft, namelijk Hotmail. Dit is een van de populairste e-mail services in de wereld. Er maken al meer dan 200 miljoen mensen gebruik van Hotmail. Door het grote aantal e-mail accounts is Hotmail al een aantal keer vernieuwd. De service is sneller geworden en biedt een onbeperkte opslagruimte voor al je mails.

Om een gratis Hotmail account aan te maken, moet je om te beginnen naar www.hotmail.com. Linksonder op de pagina kun je op registreren klikken. De volgende pagina brengt je naar Windows Live ID aanmaken en een formulier voor al je gegevens. Als eerste kies je je e-mail adres of Windows Live ID, eindigend op @hotmail.com of @live.nl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je voor- en achternaam hiervoor te gebruiken. Klik op ‘Beschikbaarheid controleren’ om te zien of je gekozen e-mail adres ook beschikbaar is. Is dat niet zo, dan krijg je een lijst met suggesties van e-mail adressen die lijken op je eerste keuze. Kies hieruit of voer een nieuwe keuze in. Als je gekozen e-mail adres goedgekeurd wordt, kun je verder met de rest van het formulier. Kies een wachtwoord van minstens 6 letters dat makkelijk te onthouden is, maar niet te makkelijk om door anderen te raden.

Het kan altijd voorkomen dat je je wachtwoord vergeet. Daarom kun je een tweede e-mail adres invullen waar Hotmail je wachtwoord naartoe kan sturen. Heb je geen e-mail adres daarvoor, kies dan ‘geheime vraag’ om een vraag en antwoord in te vullen. Hotmail stelt je dan deze vraag wanneer je je wachtwoord bent vergeten. Vervolgens kun je in het formulier al je persoonlijk gegevens invullen. Ter beveiliging moet je onderaan de getoonde letters in het scherm invoeren. Je kunt ook nog aangeven of je e-mails wilt ontvangen van Hotmail of niet. Tot slot controleer je al je ingevulde gegevens en klik je op Ik ga akkoord. Je kunt nu je Hotmail account gebruiken om e-mails te versturen en te ontvangen.