Wat is Lego Friends en waarom is het zo leuk?

Geplaatst op 18-12-2022

Categorie: Hobby en vrije tijd

Lego Friends is een thema van Lego dat zich richt op meisjes en vrouwen. Het is ontworpen om de interesse van meisjes te wekken in het bouwen met Lego en om hen te helpen zich te identificeren met de personages in de sets. Het thema werd geïntroduceerd in 2012 en heeft sindsdien een aantal populaire sets en personages voortgebracht.

De Lego Friends-sets zijn ontworpen om te focussen op verschillende thema's, zoals dierenverzorging, muziek en kunst, en mode en schoonheid. Ze bevatten ook verschillende minifiguren van vriendinnen die in het stadje Heartlake City wonen, waaronder Olivia, Andrea, Emma, Stephanie en Mia. Elke minifigure heeft haar eigen unieke persoonlijkheid en interesses, wat helpt om de sets en verhaallijnen levendig en interessant te houden voor kinderen.

De sets van Lego Friends zijn meestal gericht op rollenspel en het uitbeelden van dagelijkse activiteiten, zoals het runnen van een dierenkliniek of het organiseren van een modeshow. Ze bevatten vaak kleinere details en accessoires, zoals dieren, meubels en winkels, om het spelen nog realistischer te maken.

In de loop der jaren heeft Lego Friends ook een aantal populaire subthema's voortgebracht, zoals Lego Friends: The Power of Friendship, waarbij de vriendinnen samenwerken om verschillende problemen op te lossen. Er zijn ook spin-off-sets beschikbaar, zoals Lego Friends: Olivia's House, waarbij kinderen een groter huis kunnen bouwen voor een van de personages.

Sommige mensen hebben kritiek geuit op Lego Friends omdat ze denken dat het thema te seksistisch is en dat het alleen gericht is op meisjes. Anderen vinden echter dat het een positieve impact kan hebben op meisjes die geïnteresseerd zijn in bouwen en techniek, omdat het hen helpt om zich te identificeren met de personages en de sets realistischer en aantrekkelijker maakt.

In het algemeen is Lego Friends een populaire keuze voor kinderen die houden van bouwen en rollenspellen. Het biedt een breed scala aan sets en personages om uit te kiezen, en helpt kinderen om zich te identificeren met de personages en hun interesses. Of je nu fan bent van het thema of niet, het blijft een belangrijk onderdeel van het Lego-assortiment en blijft kinderen van over de hele wereld inspireren om te bouwen en te spelen.