De gouden driehoek van edelsteen-productie voorgesteld

Geplaatst op 18-12-2022

Categorie: Kunst en cultuur

De gouden driehoek van edelstenen is een term die verwijst naar de drie belangrijkste centra van edelsteenproductie en -handel in de wereld: India, Thailand en Brazilië. Deze landen zijn bekend om hun rijke voorraden aan edelstenen, waaronder diamanten, saffieren, smaragden en rubinen. De gouden driehoek is een belangrijk gebied voor de internationale edelsteenindustrie, aangezien deze landen samen verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de wereldwijde productie en handel in edelstenen. Soms wordt er ook verwezen naar een andere gouden driehoek in de wereld van edelstenen: de combo van amethist, rozenkwarts en bergkristal.

India heeft een lange geschiedenis van edelsteenproductie en -handel. Het land is bekend om zijn rijke voorraden aan diamanten, saffieren en smaragden, en is ook een belangrijke producent van andere edelstenen zoals kwarts, topaas en amethist. De edelsteenindustrie in India is voornamelijk gecentreerd in de stad Mumbai, die bekendstaat als het hart van de edelsteenindustrie in het land.

Thailand is ook een belangrijke speler in de internationale edelsteenindustrie. Het land is bekend om zijn rijke voorraden aan saffieren en andere edelstenen, en is ook een belangrijke producent van sieraden. De edelsteenindustrie in Thailand is voornamelijk gecentreerd in de hoofdstad Bangkok, die bekendstaat als een belangrijk centrum van de edelsteenhandel.

Brazilië is de derde belangrijke speler in de gouden driehoek van edelstenen. Het land is bekend om zijn rijke voorraden aan diamanten, smaragden en andere edelstenen, en is ook een belangrijke producent van sieraden. De edelsteenindustrie in Brazilië is voornamelijk gecentreerd in de stad Rio de Janeiro, die bekendstaat als een belangrijk centrum van de edelsteenhandel.

De gouden driehoek van edelstenen is een belangrijk gebied voor de internationale edelsteenindustrie, aangezien deze landen samen verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de wereldwijde productie en handel in edelstenen. De edelsteenindustrie in de gouden driehoek heeft een lange geschiedenis en blijft een belangrijke sector voor de economie van deze landen.